Doe mee aan de toekomst van Zutphen - Gemeente Zutphen


Andringa, Astrid

Op 29 oktober vertellen enthousiaste inwoners uit Zutphen over hun bijdrage aan de toekomst van Zutphen. Luister, doe mee en laat u inspireren tijdens de 1e Werkplaats 2025. Nieuwe ideeen zijn ook welkom!

We zijn bezig een koers te ontwikkelen voor de toekomst van Zutphen. Wat voor gemeente zijn we nu? En wat voor gemeente willen we zijn in de toekomst? Wat gaan we dan doen we om die toekomst mogelijk te maken? Daar gaat Zutphen 2025 over.

Van visie naar plan

We doen dit samen met inwoners, ondernemers en instellingen. En we zijn daar al eerder mee begonnen. Met interviews en gesprekken is een Visie Zutphen 2025 gemaakt. Zonder plan wordt een visie geen werkelijkheid. Door het maken van plannen willen we die werkelijkheid gaan realiseren. Deze
plannen, de zogenaamde `agenda van de toekomst' vullen we samen in.

In februari was een eerste bijeenkomst om ideeen op te halen voor de `agenda van de toekomst'. Na die bijeenkomst zijn al een aantal initiatieven gerealiseerd, die in de thema's en de gedachtengang van Zutphen 2025 passen, zoals bijvoorbeeld festival Ambacht21.

Banner Zutphen 2025

De Werkplaats 2025

Op 29 oktober vertellen sprekers hoe hun initiatief aanhaakt bij Zutphen 2025. Een aantal van de sprekers vraagt ook hulp en ideeen van u. Wij hopen dat u na deze bijeenkomst ook bij wilt dragen aan de toekomst van Zutphen. Door mee te denken en te doen aan bestaande initiatieven. Of misschien
heeft u zelf een geweldig idee?! Kom dan naar de Werkplaats 2025 op 29 oktober (19.30 uur Vrije school de Berkel, Weerdslag 14b).

Aanmelden

Wilt u meedenken en meedoen aan deze Werkplaats 2025? Meldt u zich dan aan voor 26 oktober bij i.nuijen@zutphen.nl. Wilt u uw geweldige idee ook al delen met anderen tijdens de Werkplaats 2025? Laat ons dat dan weten via info@zutphen.nl (onder vermelding van Werkplaats 2025).

De sprekers

Pascale Drent Fotografie - Facebooksite Humans of Zutphen

Wie wonen, werken en (be)leven Zutphen? Pascale gaat, geinspireerd door Humans of New York, op ontdekking door Zutphen. Zij zoekt naar mensen met een verhaal en deelt deze op Facebook Humans of Zutphen.

Hans Schipper (Baudartius Beta Excellent) - Het Zutphens Zonnestelsel

Leerlingen van het Baudartius bouwen ons zonnestelstel na in Zutphen. Het hele zonnestelsel (planeten, zon en maan) is op schaal. Dat geldt ook voor de afstand van de planeten tot de zon. De zon, met een diameter van iets minder dan drie meter, komt in het centrum van Zutphen. Het
dwerplaneetje Pluto komt in Toldijk. Leerlingen van het Baudartius College voeren het plan uit. Zij hebben daar wel hulp van u nodig! Video Zutphens Zonnestelsel Website Zutphens Zonnestelsel

Zutphen Promotie

Zutphen Promotie is de citymarketing organisatie voor Zutphen en Warnsveld. Zutphen Promotie neemt je 29 oktober mee in hun verhaal over de marketing van Zutphen en hoe u daaraan bij kan dragen.

Het programma

* Inloop vanaf 19.15 uur.
* Start om 19.30 uur door burgemeester Arnold Gerritsen
* Presentatie door Luuk Nengerman
* 19.45 - 21.00 uur: sprekers aan het woord (u kunt er 2 bijwonen)
* 21.15 - 22.00 uur : Meedoen en/of in gesprek gaan met nieuwe initiatiefnemers
* Deel nieuwe ideeen, laat je inspireren!
* Einde: rond de klok van 22.00 uur