Bioscoopfilm Michiel de Ruyter gratis in Historisch Museum Den Briel


Actueel >> Nieuws >> Nieuwsberichten

Tijdens de maand van de geschiedenis wordt in het museum van Brielle de actiefilm Michiel de Ruyter vertoond.

Deze spannende, historische film is een herfstvakantie-activiteit bij het verhaal dat het museum vertelt over De Tachtigjarige Oorlog.

Inhoud film

Michiel de Ruyter (1607-1676) is een van de bekendste zeehelden uit de Nederlandse geschiedenis. Na het overlijden van admiraal Maarten Tromp in 1653 wordt Michiel de Ruyter aangesteld als diens opvolger. De Ruyter behaalt grote successen als admiraal van de oorlogsvloot van de Republiek der
Zeven Verenigde Nederlanden en weet met zijn vlaggenschip de Zeven Provincien in de eerste drie Engels-Nederlandse oorlogen de Engelsen te verslaan. In de Republiek is een interne machtsstrijd gaande tussen de aanhangers van raadspensionaris Johan de Witt en de orangisten die stadhouder Willem
III op de troon willen plaatsen.

Tijden en aanmelding

Op woensdag 21 oktober om 15.00 uur voor de leeftijd 12 +.
Op vrijdag 23 oktober om 15.00 uur voor de leeftijd 16 +.

Aanmelden is niet verplicht. Maar wie zeker wil zijn van een stoel, kan beter reserveren: 0181-475475.

Filmkeuring

De film wordt woensdag vertoond in de versie voor een publiek van 12 + en vrijdag voor een publiek van 16+. Kijkwijzer waarschuwt voor geweld en grof taalgebruik.

Toegang gratis

Op woensdagmiddag is de toegang vanaf 13.00 uur gratis. Voor het bijwonen van de film wordt geen toeslag gevraagd. Op vrijdag 23 oktober is de toegang tot het museum vanaf 15.00 uur gratis evenals de film.

Adres:

Markt 1, Brielle
Telefoon: 0181-475475

Algemene info:

website
Facebook
Twitter