Energieke eerste duurzaamheidsweek gemeente Moerdijk


Geplaatst: 13-10-2015

Het klimaat verandert, de fossiele brandstoffen slinken en onze aardbol raakt overbevolkt. Om onze samenleving nu en in de toekomst leefbaar te houden, moeten we bewuster omgaan met onze energiebronnen. Deze boodschap stond van zondag 4 tot en met vrijdag 9 oktober centraal tijdens de eerste
duurzaamheidsweek van de gemeente Moerdijk.

De gemeente en Energiek Moerdijk tekenden samen voor de duurzaamheidsweek, die de titel `Watt minder: energie besparen' had meegekregen. De aftrap vond zondag 4 oktober plaats op kinderboerderij De Dierenploeg in Zevenbergen. Bij de activiteiten werden de basisscholen, het Markland College en
Kindercentra de Roef nauw betrokken. Op de Kennedyschool in Fijnaart werd het duurzaamheidsproject afgesloten met een tentoonstelling. Op het Markland College in Zevenbergen vond een energiemarkt plaats.

Afgesloten

Vrijdagmorgen 9 oktober werd de duurzaamheidsweek afgesloten. Gemeente Moerdijk en Energiek Moerdijk sloten de `Green Deal', een overeenkomst waarin de samenwerkingsplannen zijn vastgelegd. Daarna stapte een select gezelschap in drie elektrische auto's voor een tocht langs energieoplossingen.
De toer werd afgesloten met een lunch en de uitreiking van de eerste duurzaamheidsaward aan het echtpaar Simon en Joke de Boer uit Oudemolen. Een mooie afsluiting van een energieke eerste duurzaamheidsweek.