Composteercursus zaterdag 14 november 2015 in Roden


Nieuwsbericht Composteercursus zaterdag 14 november 2015 in Roden

Gepubliceerd op: 13 oktober 2015ComposCompostvatteren is een proces, waarbij allerlei organisch afval door bacterien, schimmels en andere bodemorganismen wordt omgezet in een humusrijk, aardachtig product: compost.

Compost is goed voor de tuin als bodemverbeteraar. Daarnaast is het een goede manier om aan afvalpreventie mee te werken. Zelf composteren is heel leuk om te doen, omdat je allerlei organisch afval op de composthoop doet en de wormen het werk voor je doen. Na verloop van tijd krijg je gratis
mooie, schone compost om in de borders of op het gazon te strooien. Natuurlijk mag niet alles op de composthoop en om dat te leren is deze cursus heel geschikt, want composteren moet je leren.

Zowel het omgaan met het compostvat als het zelf opzetten van een composthoop of -bak komen aan de orde. De gemeente verstrekt subsidie op de aanschaf van compostvaten. Degene die deze cursus volgt, komt in aanmerking voor een verhoogde subsidie op de aanschaf van een compostvat.

Aan deze cursus zijn voor u geen kosten verbonden. De koffie/thee is gratis! Opgave bij Margriet van der Pol, bereikbaar per e-mail: Margrietvanderpol@hotmail.com of per telefoon op 050-5034574.