Nieuwe burgemeester Enschede beschrijft nieuwe MST als toverwerk

Burgemeester Onno van Veldhuizen bezocht voor de 1e keer het nieuwe ziekenhuis

Van de Operatiekamers tot de verpleegunits en van de atria tot de Spoedpost. De nieuwe Enschedese burgemeester Onno van Veldhuizen en de wethouders hebben vandaag alles kunnen bewonderen in het nieuwe ziekenhuis van MST. De kersverse burgervader kreeg te zien waarom het nieuwe onderkomen van MST een aanwinst voor zijn gemeente is. Bas Leerink, voorzitter Raad van Bestuur MST, vertelde over de verbetering van de zorg die MST toepast vanaf januari 2016, als het nieuwe ziekenhuis haar deuren opent. Een toename van privacy en hygiene in de eenpersoonskamers, de verkorte afstanden tussen diverse zorgdisciplines en de hospitality waar MST hoog op inzet. Het zijn de peilers van het nieuwe MST.

De sinds 2 oktober jl. aangestelde Enschedese burgemeester Onno van Veldhuizen bezocht als onderdeel van zijn introductieprogramma het nieuwe ziekenhuis. Met eigen ogen zag hij waar de burgers van de gemeente Enschede vanaf januari 2016 voor basis- en hoogcomplexe zorg naar toe gaan. Bas Leerink van MST benadrukte dat MST ook vooral een functie heeft buiten de regio Enschede. "Wij zijn Traumacentrum voor de Euregio en ook een topklinisch ziekenhuis. Dat houdt in dat patienten ook voor zeer complexe zorg bij ons terecht kunnen. Omdat de meeste inwoners van Twente een universitair medisch centrum vinden op minimaal een uur rijden, biedt MST juist daarom hoogwaardige complexe zorg aan binnen de eigen regio. MST streeft naar de beste zorg voor de patient dichtbij huis.

#MSTin1woord

De burgemeester werd na afloop van de rondleiding gevraagd naar zijn eerste indruk van het nieuwe ziekenhuis. Onno van Veldhuizen beschreef de nieuwe technologie in het nieuwe MST als veelbelovend, toekomstgericht en toverwerk. Ook gaf hij aan trots te zijn op dit ziekenhuis in de binnenstad.

Dit omdat de patienten ook bezoek ontvangen en deze bezoekers hun ziekenhuisbezoek kunnen combineren met een bezoekje aan onze binnenstad. 'Enschede de plek van de toekomst' aldus Onno van Veldhuizen.