Kwartaalcijfers Waarborgfonds Eigen Woningen

In het derde kwartaal van 2015 hebben in totaal 37.800 huishoudens de aankoop of verbetering van hun woning gefinancierd met de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Dat is een toename ten opzichte van het vorige kwartaal. Daar staat tegenover dat 1.031 huishoudens in deze periode een beroep hebben gedaan op NHG in verband met de verkoop van hun woning met verlies. Dat is een daling ten opzichte van het vorige kwartaal.

De hoge instroom van garanties gecombineerd met een daling van het aantal verliesdeclaraties heeft in het derde kwartaal van 2015 geleid tot een verdere stijging van het fondsvermogen naar 868 miljoen euro. Het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) verwacht de komende periode het fondsvermogen aan te spreken als gevolg van een verwacht blijvend hoog niveau van verliesdeclaraties en een op termijn dalend aantal nieuwe garanties.

De resultaten van het WEW zijn van meerdere, meestal onzekere economische en woningmarktontwikkelingen afhankelijk. Op basis van de meest recente Liquiditeitsprognose en bij stabiel overheidsbeleid verwacht het WEW echter geen aanspraak op de achtervang van de overheid te hoeven maken.

Lees het volledige kwartaalbericht van het WEW op www.nhg.nl.