Duizendponders projectgebied A9 geruimd en ontploft

In de nacht van 28 op 29 september heeft de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) twee vliegtuigbommen uit de Tweede Wereldoorlog geruimd in het projectgebied van Omlegging A9 bij Badhoevedorp. Op 1 oktober zijn beide bommen tot ontploffing gebracht.

Duizendponders geruimd Op het strand van Bloemendaal wordt de Amerikaanse duizendponder naar de explosie-kuil verplaatst.

A4 afgesloten

Tijdens de ruiming van de twee bommen was de A4 tussen knooppunt Badhoevedorp en knooppunt De Hoek in beide richtingen afgesloten. Ook het vliegverkeer werd omgeleid, doordat een gedeelte van het luchtruim dicht was.

Twee bommen

De twee Amerikaanse duizendponders zijn door zes leden van de EOD onschadelijk gemaakt door de ontstekers van de bommen te verwijderen. In anderhalf uur tijd was de klus geklaard. De twee bommen lagen ongeveer negen meter uit elkaar op een diepte van 6,5 meter.

Filmpje

Nadat de ontstekers eenmaal verwijderd waren, konden de onschadelijke bommen op 1 oktober vervoerd worden naar het strand van Bloemendaal. Hier werden de bommen rond het middaguur tot ontploffing gebracht. Beelden van het transport van de bommen en de ontploffing zijn terug te zien op de

website van het ministerie van Defensie.