Omlegging A9 Badhoevedorp: werkzaamheden oktober

Iedere maand geeft Rijkswaterstaat een overzicht van de werkzaamheden aan de omlegging van de A9 bij Badhoevedorp. Hieronder een overzicht van de belangrijkste werkzaamheden in oktober.

Omlegging A9 Badhoevedorp - werkzaamheden oktober In oktober wordt er op een aantal plekken heipalen in de grond geslagen.

Aansluiting Badhoevedorp

In oktober wordt het laatste gedeelte van de bouwkuip gebouwd, voor de onderdoorgang van de Schipholweg. De eerste werkzaamheden bestaan uit het heien van palen en het uitgraven van de kuip.

Sloterwegviaduct

De liggers van het Sloterwegviaduct zijn inmiddels geplaatst en worden in oktober afgemonteerd. Vervolgens brengt de aannemer de randelementen, vangrail, verlichting en asfalt aan op het viaduct.

Viaduct A9 over A4 en Schiphol-spoorlijn

Aan beide kanten van de A4 is de aannemer gestart met het bouwen van de landhoofden voor het viaduct van de nieuwe A9 over de A4 en Schiphol-spoorlijn. In oktober worden de heipalen voor de fundering van de landhoofden geslagen.

Nachtelijke heiwerkzaamheden

Voor de bouw van het nieuwe viaduct over de A4 en Schiphol-spoortunnel (verbindingsboog van A9 vanuit Haarlem naar de A4 richting Amsterdam) voert de aannemer van 14 tot 17 oktober nachtelijke heiwerkzaamheden uit. In verband met de veiligheid is er tijdens het heien een rijstrookafzetting op

de A4 nodig. Het afzetten van de rijstrook mag alleen in de nachtelijke uren plaatsvinden.

Viaduct A9 over Schipholweg

Begin oktober startte de aannemer met de werkzaamheden aan het viaduct van de A9 over de Schipholweg, ter hoogte van bedrijventerrein Schuilhoeve. Voor dit viaduct wordt een zogenaamde boogconstructie gebouwd, waarvoor twee rijen heipalen als fundering in de grond worden aangebracht. In totaal

gaat het om 300 palen.

HOV-viaduct

Het nieuwe HOV-viaduct over de A9 begint al vorm te krijgen. Nu de liggers op de steunpunten zijn gemonteerd vindt de afbouw van het viaduct plaats. Zoals het monteren van geleiderail, leuningen, verlichting en aanbrengen van asfalt.

Grondwal

Ter hoogte van bedrijventerrein Schuilhoeve wordt tussen de Schipholweg en de A4 een grondwal van twaalf meter hoogte gebouwd. Dit doet de aannemer met behulp van een zogenaamde gewapende grondconstructie, oftewel omgeslagen doeken gevuld met zand. Deze constructie wordt in lagen opgebouwd,

zodat het zand niet kan verschuiven.