Crimineel Ontbijt


Op vrijdag 9 oktober waren burgemeester Tjerk Bruinsma en wethouder Jan Vente al vroeg in MFC de Waard in Bergambacht om een aantal winkeliers te verwelkomen met een crimineel ontbijtje in het kader van de Week van de Veiligheid.

Ook de politie en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid waren aanwezig tijdens deze bijeenkomst die in het teken stond van de Week van de Veiligheid.

Tijdens deze bijeenkomst reikte Gaby de Ruiter van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid de 2^e ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen Winkelbedrijven uit aan de voorzitter van de KVO werkgroep, de heer Piet Looren. De 2^de ster onderstreept de goede samenwerking die er in
tussen winkeliers uit Bergambacht, de brandweer, de politie en de gemeente om het winkelgebied in Bergambacht schoon, heel en veilig te houden.

In zijn toespraak benadrukte wethouder Vente de meerwaarde van een samenwerkingsverband als het Keurmerk Veilig Ondernemen Winkelbedrijven. Hij merkte op dat ook de winkeliers van Schoonhoven de eerste stappen hebben ondernomen in de richting van een dergelijk keurmerk. Samen op weg naar een
nog veiligere gemeente Krimpenerwaard.