Sluis Leidschendam: start werkzaamheden sluiswachtershuisje


De provincie Zuid-Holland voert vanaf het voorjaar van 2016 groot onderhoud uit aan de sluis in Leidschendam. Vooruitlopend op het groot onderhoud start de provincie in de week van 26 oktober 2015 met de restauratie van het sluiswachtershuisje op het Sluisplein in Leidschendam.

Restauratie aan het sluiswachtershuisje is nodig om deze weer in goede staat te herstellen en te behouden voor de toekomst. Het groot onderhoud aan de sluis is noodzakelijk om de veiligheid voor het (scheepvaart)verkeer te garanderen.

Werkzaamheden

De restauratiewerkzaamheden aan het sluiswachtershuisje bestaan onder meer uit het vervangen van de leien dakbedekking en het herstellen en opnieuw schilderen van het houtwerk binnen en buiten het monument. Daarnaast worden het hardsteen en metselwerk gerepareerd en herstelt de provincie de
diverse ornamenten. Waar nodig worden ontbrekende ornamenten bijgeplaatst.

De werkzaamheden aan het sluiswachtershuisje worden naar verwachting in het voorjaar van 2016 afgerond en in afstemming met de gemeente Leidschendam-Voorburg uitgevoerd. De omgevingsvergunning voor de restauratie van dit rijksmonument is inmiddels verleend. Over de werkzaamheden voor wat
betreft het groot onderhoud van de sluis in 2016 wordt u op een later tijdstip geinformeerd.

Hinder

Hoewel de provincie er alles aan doet om de overlast tot een minimum te beperken, is geluidshinder door bouwwerkzaamheden overdag niet te voorkomen. De provincie vraagt hiervoor uw begrip.