Grote prijsverschillen tussen identieke zorgverzekeringen


UTRECHT, 20151009 -- Wat er in de basisverzekering vergoed wordt, is wettelijk vastgesteld. Dit betekent dat de dekking van de basisverzekering bij elke zorgverzekeraar gelijk is. De premie voor de basisverzekering mag de zorgverzekeraar echter zelf bepalen. "Dit prijsverschil kan wel oplopen tot 180 euro per jaar, voor een basisverzekering met exact dezelfde voorwaarden" meldt Vergelijken-zorgverzekering.net.

Prijsverschillen basisverzekering

Hoewel de dekking van de basisverzekering bij elke zorgverzekeraar gelijk is, lopen de prijzen flink uiteen. Er zijn in Nederland twee verschillende soorten polissen: de naturapolis en de restitutiepolis. Bij de naturapolis heeft de zorgverzekeraar contracten gesloten met verschillende zorgaanbieders en wordt alleen de zorg bij deze gecontracteerde zorgaanbieders geheel vergoed. Wanneer men zorg afneemt bij een niet gecontracteerde zorgaanbieder wordt gemiddeld 75 procent vergoed. Het verschil tussen de goedkoopste naturapolis en de duurste naturapolis is 150 euro per jaar. Bij een restitutiepolis wordt alle zorg geheel vergoed, en heeft de verzekerde dus een vrije zorgkeuze. Ook bij deze polis is er een groot verschil tussen de goedkoopste en de duurste verzekering, namelijk maar liefst 180 euro per jaar.

Zorgverzekeringen vergelijken

"Door elk jaar verschillende zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken, kan de verzekerde tot wel 180 euro besparen op de basisverzekering. Ook de prijzen van aanvullende verzekeringen variëren sterk, dus ook hierop kan bespaard worden. Zorgverzekeraars wijzigen elk jaar hun premies, het is voor de consument dus erg belangrijk om elk jaar kritisch naar zijn zorgverzekering te kijken en deze te vergelijken met andere verzekeringen. Hiermee voorkomt de consument dat hij niet onnodig teveel betaalt voor zijn zorgverzekering." aldus Vergelijken-zorgverzekering.net.