Bijna driekwart aanvullend verzekerden kiest voor tandartsverzekering


UTRECHT, 20151007 -- Veel Nederlanders kiezen voor een aanvullende verzekering. Het grootste deel hiervan is verzekerd voor de tandarts. "Het is voor de consument niet altijd voordeliger om een tandartsverzekering af te sluiten", meldt Vergelijken-zorgverzekering.net.

Aanvullende verzekering

Naast de basisverzekering is het mogelijk om een aanvullende verzekering af te sluiten voor zorg die binnen de basisverzekering niet gedekt wordt. Het aantal Nederlanders dat kiest voor een aanvullende verzekering is de laatste jaren lichtelijk afgenomen. In 2011 koos nog 89 procent voor een aanvullende verzekering en in 2015 nog maar 84,1 procent. In 2015 koos 73 procent hiervan voor een aanvullende verzekering met dekking voor de tandarts.

Tandartsverzekering niet altijd voordeliger

"De consument is niet altijd voordeliger uit wanneer hij kiest voor een tandartsverzekering. Een periodieke controle mag in 2015 maximaal 20 euro kosten, dit is vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Bij een halfjaarlijkse controle betaalt men dus slechts 40 euro per jaar. Een tandartsverzekering kost daarentegen vaak minimaal 10 euro per maand, een bedrag van 120 euro per jaar. Hierbij is vaak slechts 75 procent van de tandartsrekening gedekt. Dit betekent dat mensen die verder nooit problemen hebben met hun gebit zonder tandartsverzekering een stuk goedkoper uit zijn. Voor mensen die wel regelmatig naar de tandarts moeten kan het uiteraard wel verstandig zijn om een aanvullende tandartsverzekering af te sluiten." aldus Vergelijken-zorgverzekering.net.

Nederlanders kiezen voor zekerheid

Vergelijken-zorgverzekering.net: "Vorig jaar bleek uit een onderzoek van de Erasmus Universiteit ook dat de helft van de Nederlanders oververzekerd is. Veel Nederlanders betalen liever een hogere premie per maand, dan dat zij het risico nemen onverwachts voor hoge kosten te komen staan."