Tekenen voor vluchtelingen

PERSBERICHT

7 oktober 2015

Tekenen voor vluchtelingen

De Koppoters roepen alle kinderen in Nederland op om een tekening te maken voor gevluchte kinderen en hun ouders. De theatermakers zullen ze persoonlijk bezorgen.

De Koppoters maken in oktober, tijdens het wereldwijde tekenfestival The Big Draw, een kleine tournee langs opvangcentra. Ze nemen stapels kindertekeningen mee en stiften en papier. Na een gezamenlijke tekensessie spelen De Koppoters hun voorstelling ‘huisje droompje feestje’, waarin de kinderen hun kunstwerk terugzien. De opvanglocaties mogen het meegebrachte tekenmateriaal houden – met dank aan Bruynzeel.

Pauline Baartmans van de Campaign for Drawing over de actie: ‘We vinden het heel bijzonder dat er tijdens The Big Draw een positieve bijdrage wordt geleverd aan de vluchtelingensituatie. Tekeningen hebben geen taalbarrière en door te tekenen kun je mensen met elkaar verbinden en samenbrengen, dat is de kracht!”

Kinderen uit Ter Apel brachten de afgelopen weken uit zichzelf al tekeningen naar opvanglocaties. De Koppoters: “Geweldig toch? Wij willen nog meer gevluchte kinderen zo’n leuk cadeautje geven. We hopen overladen te worden met mooie tekeningen uit heel Nederland”.

De tekeningen kunnen worden opgestuurd t/m 12 oktober. Alle informatie over de actie staat in dit filmpje https://youtu.be/2ZMAQnFtDWA en op www.dekoppoters.nl.