Prison Workers Week dit jaar op Bonaire

De Prison Workers Week (Week van de gevangenis medewerkers) 2015 wordt dit jaar op Bonaire georganiseerd door de Dienst Justitiele Inrichting Caribisch Nederland. Van 5 tot en met 11 oktober vindt dit evenement plaats, dat jaarlijks wordt georganiseerd. Elk jaar is het de beurt van een van de eilanden of landen in het Koninkrijk en Suriname om dit op hun eiland of in hun land te organiseren.

De Prison Workers Week is bedoeld om de banden tussen alle landen van het Koninkrijk der Nederlanden en Suriname te versterken door middel van sportieve, sociale en culturele activiteiten en om kennis te maken met elkaars werkzaamheden en vakmanschap. Dit jaar kwamen ongeveer 150 deelnemers uit Nederland, Aruba, Curac,ao, Sint Maarten en Suriname naar Bonaire om deel te nemen aan de activiteiten die tijdens de Prison Workers Week 2015 plaatsvinden.

Activiteiten die worden georganiseerd zijn onder andere een culturele avond, schietwedstrijden, zaalvoetbal- en volleybalwedstrijden, "spel zonder grenzen" en karaoke. Op maandag 5 oktober begint de week met de officiele opening en een feestelijke culturele avond. Zaterdag 10 oktober is een kerkdienst in de St. Bernarduskerk in Playa. Aansluitend zal er gemarcheerd worden met als eindpunt de patio van het Bestuurskantoor. De week wordt afgesloten met een family day op Sorobon Beach.

De directie van de Justitiele Inrichting Caribisch Nederland wenst alle deelnemers een succesvolle en sportieve week toe.