Afsluiting IJsselbrug Doesburg verschuift naar januari 2016

Afsluiting IJsselbrug Doesburg verschuift naar januari 2016

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 07 oktober 2015- Laatste update: 07 oktober 2015 10:40 uur

De afsluiting van de IJsselbrug Doesburg vindt pas plaats in januari en februari 2016 en niet in november en december van dit jaar, zoals eerder is gemeld. Daartoe heeft Rijkswaterstaat besloten na een verzoek van Stichting Centrum Belang Doesburg.

Recent hebben de ondernemers aangegeven overlast te verwachten tijdens drukke periode van de feestdagen. De wijziging in de planning was mogelijk door goed overleg tussen Rijkswaterstaat, Provincie Gelderland, aannemer CT deBoer en de gemeente Doesburg.

De afsluiting van de IJsselbrug is nodig vanwege de vervanging van het betondek van de brug. Deze werkzaamheden stonden oorspronkelijk gepland voor november en december van dit jaar. Deze periode was tot stand gekomen na overleg met alle belanghebbenden. In verband met de start van de werkzaamheden voor Traverse Dieren was het daarbij noodzakelijk om de hoofrijbaan van de IJsselbrug voor 1 januari 2016 weer open te stellen voor verkeer. Na het verzoek van de Doesburgse ondernemers is Rijkswaterstaat in overleg getreden met de provincie, de opdrachtgever voor Traverse Dieren. Naar aanleiding daarvan is er een mogelijkheid gevonden om de afsluiting na de feestdagen te laten plaatsvinden. Aannemer CT deBoer haalt andere werkzaamheden naar voren, zodat het werk aan de brug blijft doorgaan.

Hinder

De afsluiting van de hoofdrijbaan van de IJsselbrug wordt verschoven naar januari en februari 2016. De afsluiting gaat drie tot zes weken duren. De precieze data worden later bekend gemaakt. Fietsers blijven tot de afsluiting in beide richtingen gebruik maken van het zuidelijke fietspad. Gemotoriseerd verkeer ondervindt tot de afsluiting geen hinder.

Meer informatie

Weggebruikers kunnen actuele informatie over de werkzaamheden vinden in de App `IJsselbrug Doesburg' (zowel Android als Apple) of via het algemene informatienummer van Rijkswaterstaat: 0800-8002. Specifieke informatie over de werkzaamheden en informatie over de verkeersregelinstallatie voor brede voertuigen is te vinden op de website van de CT deBoer.