Jan van der Eijk treedt toe tot de Raad van Toezicht

Utrecht, 07 oktober 2015

Jan van der Eijk treedt toe tot de Raad van Toezicht

Samenvatting

Dr. J.M. (Jan) van der Eijk is benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van de Universiteit Utrecht door de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Van der Eijk (1953) is voormalig Chief Technology Officer van Shell. Naast zijn brede bestuurlijke ervaring in een grote (professionele) organisatie en grote interesse in wetenschap, brengt hij kennis en ervaring op het gebied van duurzaamheid mee die goed aansluiten bij het duurzaamheidsprofiel van de Universiteit Utrecht.

Jan van der Eijk is alumnus van de Universiteit Utrecht. Hij studeerde af als chemicus in 1976 en promoveerde in 1980 op een fysisch organisch onderwerp. Hij is bijna dertig jaar werkzaam geweest bij Shell in verschillende functies rond onderzoek, technologie en bedrijfsvoering, zowel in Nederland als in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Na zijn vertrek bij Shell zet hij zijn kennis en kunde in om de maatschappij te helpen bij de uitdaging om een groeiende welvaart te bereiken zonder uitputting van natuurlijke hulpbronnen. Van der Eijk is tevens voorzitter van de Raad van Toezicht van Avantium BV.

Raad van Toezicht Universiteit Utrecht

De Raad van Toezicht bestaat naast dr. Jan van der Eijk uit voorzitter prof. dr. Emmo Meijer (voormalig Corporate Director R&D van FrieslandCampina), drs. Karin Bergstein MBA (lid van de Raad van Bestuur van a.s.r.), prof. dr. Wim van de Donk (commissaris van de koning in Noord-Brabant), en Joanne Kellermann (directeur bij de Afwikkelingsraad van het Single Resolution Mechanism).