PVV eist inspraak Nederlander over band met Antillen

Geschreven: 07 oktober 2015

Het is de PVV een doorn in het oog dat de Nederlandse bevolking niets te vertellen heeft over de band met de andere landen binnen ons koninkrijk (Curacao, Sint Maarten en Aruba).

De PVV heeft middels een door Maurice de Hond uitgevoerde enquete laten onderzoeken hoe de kiezer hierover denkt: gebleken is dat meer dan de helft van de kiezers het niet terecht vindt dat Nederland door het koloniale verleden een (door de VN opgelegde) zorgplicht heeft voor genoemde eilanden. Bovendien vindt minder dan 40% van de kiezers het terecht dat Nederland de banden met de eilanden niet eenzijdig mag verbreken. Als klap op de vuurpijl vindt meer dan 60% van de kiezers dat we (vanwege corruptie en financiele problemen) van de eilanden af moeten!

PVV-Kamerlid Sietse Fritsma zal minister Plasterk woensdag tijdens de begrotingsbehandeling Koninkrijksrelaties confronteren met deze uitkomsten.

Fritsma: "Het is onhoudbaar en ondemocratisch dat kabinet en Kamer het normaal vinden dat Nederlanders niets te vertellen hebben over het wel of niet verbreken van de banden met de eilanden. De burger moet hier zo snel mogelijk een stem in krijgen, waarna we definitief afscheid kunnen nemen van de voormalige Antillen. Want dat is niet alleen wat de PVV wil, maar ook een ruime meerderheid van de Nederlanders".