Prem Radhakisun presenteert openingsfilm Indian Film Festival The Hague

Amsterdam, 6 oktober 2015

-- PERSBERICHT --

PREM RADHAKISHUN PRESENTEERT OPENINGSFILM INDIAN FILM FESTIVAL THE HAGUE

WETHOUDER VAN CULTUUR EN AMBASSADEUR VAN INDIA OPENEN INDIAN FILM FESTIVAL THE HAGUE

Het Indian Film Festival The Hague wordt aankomende woensdag, 7 oktober, officieel geopend door niemand minder dan de Wethouder van Cultuur Joris Wijsmuller en de Ambassadeur van India, de heer J.S. Mukul. Het festival gaat van start met de première van de duurste Indiase productie ooit: BAAHUBALI. De presentatie van de première ligt in handen van Prem Radhakishun. Het Indian Film Festival The Hague duurt van 7 tot en met 14 oktober en vindt plaats op drie locaties in Den Haag. De opening is in het Zuiderstrandtheater te Scheveningen.

Multimediaal informatieverstrekker Prem Radhakishun: “Ik ben een groot liefhebber van de Indiase cinema en voel me dan ook zeer vereerd dat ik gevraagd ben om de openingsavond aan elkaar te praten.”

Kijk voor meer informatie en het hele programma op: www.indianfilmfestival.nl

Over Prem Radhakishun:

Prem Shivram Shaw Radhakishun (Paramaribo, 1962) was advocaat, columnist, acteur en radio- en televisiemaker. Prem groeide op in Suriname en kreeg een liefde voor radiomaken door het radiostation RADIKA, opgericht door zijn ouders. In december in 1982 vernietigden de Militaire Junta het radiostation en vluchtte Prem naar Nederland. In september 1984 startte Radhakishun met het studeren van rechten aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Tevens volgde hij een opleiding tot televisie programmamaker bij Migranten Televisie Amsterdam.

Prem werd meester in rechten in het Nederlands & meester in de rechten in het Internationaal Recht. Ondanks zijn bloeiende advocatenpraktijk blijft de massamedia trekken. Hij werd gast in diverse radio en televisieprogramma’s en Barend & Van Dorp, welke hem de kans gaf om uit te groeien tot deskundoloog. Vanaf september 1999 schreef hij columns in de Amsterdamse krant Het Parool. De hoofdredacteur van de krant was op dat moment Mathijs van Nieuwkerk. Ook schreef hij columns voor Spits en was hij te horen op BNR radio. In 2003 kreeg hij zijn eigen programma “Premtime” een actualiteitenprogramma op de zondagmiddag. Andere programma’s zoals “De school van Prem”, “De Herkansing” en het radioprogramma “Premtime” volgden.

Sinds 2006 is hij af en toe tafelheer en “deskundoloog” in het tv programma “De Wereld Draait Door”.

Prem was ook te zien als acteur in de televisie serie Baantjer (2005) en Van Speijk (2006/2007) Sinds 2002 wordt hij ook gevraagd als spreker bij bijeenkomsten, trainingen en andere evenementen of als dagvoorzitter of debatleider.

Over Joris Wijsmuller

Joris Wijsmuller is wethouder SWDC (Stadsontwikkeling, Wonen, Duurzaamheid en Cultuur). Cultuur is heel belangrijk voor Den Haag. Hij ontfermt zich over ruimtelijke ordening, wonen, duurzaamheid, cultuur, bibliotheken en monumentenzorg, gebiedsontwikkeling Spuikwartier en stadsdeel Segbroek. Ondertekende onlangs het contract voor het onderwijs- en cultuurcomplex (OCC) te Den Haag.

Over J.S. Mukul Ambassadeur van India

J.S. Mukul H.E.M., ambassadeur van India in het Koninkrijk der Nederlanden, kwam in 1981 als diplomaat in dienst bij Buitenlandse Zaken. Hij werd op 22 April 1957 geboren, studeerde politieke wetenschappen met een specialisatie in Internationale Betrekkingen en bekleedde verschillende diplomatieke posities. Zijn speciale interesse in internationale betrekkingen zijn een nuttige bijdrage in zijn professionele leven als diplomaat. Hij is getrouwd met Mita en heeft twee dochters - Aditi en Avanti. Zijn persoonlijke interesse gaan uit naar lezen, cricket en reizen.

Over BAAHUBALI:

Hivudu is een zorgeloze jongeman afkomstig uit een stam binnen een afgelegen dorp. Zijn vastberaden zoektocht naar zijn diepste wens brengt hem op een avontuur in een onbekende omgeving. Tijdens zijn reis vindt hij niet alleen liefde, maar onthult hij een waarheid die zijn lot van richting doet veranderen. Trailer

". .fantastic bang for your buck in most expensive Indian movie ever made"

Mike McCahill – The Guardian