Geloofsbrieven ambassadeurs Sudan, Tanzania en Rusland

5 oktober 2015

Zijne Majesteit de Koning zal woensdagochtend 7 oktober 2015 op Paleis Noordeinde in Den Haag ter overhandiging van hun geloofsbrieven achtereenvolgens ontvangen de ambassadeur van de Republiek Sudan, H.E. mevrouw Rahma Salih Elobied, de ambassadeur van de Verenigde Republiek Tanzania, H.E. mevrouw Irene Florence Mkwawa Kasyanju, en de ambassadeur van de Russische Federatie, Z.E. Alexander Vasilievich Shulgin.

De ambassadeurs worden opgehaald en begeleid door een kamerheer van de Koning. De Koning stelt daartoe aan elke ambassadeur een galarijtuig ter beschikking en, indien van toepassing, een zogenoemd blauw rijtuig voor de ambassadestaf. De rijtuigen worden getrokken door twee paarden. Het galarijtuig wordt voorafgegaan door twee bijrijders in galatenue. Voor en achter elke stoet rijden twee ruiters van de Bereden Marechaussee in ceremonieel tenue. Het kledingvoorschrift voor de ambassadeurs is jacquet of nationale dracht.

Bij Paleis Noordeinde staat een erewacht en een militaire kapel opgesteld. De erewacht bestaat uit Opleidings-, Trainings- en Kenniscentrum Koninklijke Marechaussee. De muziek wordt verzorgd door de Kapel der Koninklijke Luchtmacht. Bij de ingang van het paleis staan twee ereposten van de Koninklijke Marechaussee Brigade Den Haag. Na een eresaluut van vier roffels en het volkslied van het land van de ambassadeur volgt een inspectie van de erewacht, waarna de ambassadeur met gevolg binnentreedt. Bij het vertrek van de ambassadeur krijgt deze opnieuw vier ereroffels.

RVD, nr. 323