Inloopavond herinrichting Heesseltsche Uiterwaarden

Inloopavond herinrichting Heesseltsche Uiterwaarden

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 02 oktober 2018- Laatste update: 02 oktober 2015 11:54 uur

Rijkswaterstaat organiseert op woensdag 7 oktober een inloopavond over de stand van zaken rond de herinrichting van de Heesseltsche Uiterwaarden. Tijdens deze avond vertellen deskundigen over dit project, dat de veiligheid bij hoogwater moet vergroten en nieuwe natuur gaat creeren. Rijkswaterstaat wil daarnaast graag horen hoe de Heesseltsche Uiterwaarden na de herinrichting, toegankelijk en aantrekkelijk kunnen blijven. De avond vindt plaats van 20.00 tot 22.00 uur in Kerk Heesselt, historisch Cultureel Centrum, Gerenstraat 45A in Heesselt.

De oorspronkelijke plannen voor de herinrichting van de Heesseltsche Uiterwaarden dateren al uit de jaren '90. Vanaf 2009 heeft Rijkswaterstaat nieuwe plannen gemaakt. Begin 2012 heeft de toenmalige staatssecretaris Atsma besloten tot uitvoering van het project . Het bestemmingsplan moest daarvoor worden aangepast. Eind 2014 is dit bestemmingsplan onherroepelijk geworden. Rijkswaterstaat start naar verwachting aan het eind van dit jaar met de aanbesteding van de werkzaamheden. In 2017 gaat een aannemer daadwerkelijk aan de slag. De herinrichting duurt tot en met 2019.

De Heesseltsche Uiterwaarden worden opnieuw ingericht om de Waal meer ruimte te geven, zodat de kans op overstromingen kleiner wordt. Daarnaast draagt het project bij aan natuurontwikkeling in het kader van het Nationaal Natuur Netwerk (voormalige Ecologische Hoofdstructuur). Tot slot moet de herinrichting de waterkwaliteit verbeteren, zodat riviergebonden flora en fauna zich beter thuis voelen in het gebied.

* Datum: woensdag 7 oktober

* Tijd: 20.00 tot 22.00 uur

* Locatie: kerk Heesselt, historisch Cultureel Centrum, Gerenstraat 45A in Heesselt.

De avond heeft geen vast programma. Iedereen is welkom om voor informatie binnen te lopen.