Informatieavond starters- en gezinswoningen Exel

Woensdag 7 oktober organiseren Belangenvereniging Exel en Omstreken (BEO) en de gemeente Lochem een informatiebijeenkomst over de bouw van 5 starterswoningen in het plan 't Veld II in Exel. De bijeenkomst is in cafe restaurant De Exelse Molen en begint om 20.00 uur.

De woningen worden gebouwd in een kleinschalig en autoluw woonerf aan de rand van de kern Exel.

Het is de bedoeling dat kopers hun eigen woning ontwerpen samen met toekomstige buren. Dit gebeurt via Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO).

Collectief Particulier Opdrachtgeverschap

CPO is voor kopers de ultieme vorm om inspraak te hebben en invloed uit te oefenen op hun eigen woning. De groep selecteert zelf de partijen waar zij mee willen samenwerken, zoals architect en aannemer. Gezamenlijk ontwikkelen zij hun eigen bouwproject. Daarnaast wijst deze manier van zelfbouw ook uit dat er vanaf het begin en een buurtgevoel wordt gecreeerd.

Begeleiding

De toekomstige bewoners kunnen begeleiding krijgen in dit proces en daar is ook subsidie voor beschikbaar. Belangstellenden krijgen tijdens de bijeenkomst informatie over het plan, de planning en de aangeboden begeleiding.