Gemeente Leiden: Mbo-opleidingenmarkt - Kom op 7 of 8 oktober naar de Hooglandse Kerk

donderdag, 24 september 2015

Examenkandidaten van o.a. het vmbo en de mavo staan jaarlijks voor de lastige vraag welke vervolgopleiding zij moeten kiezen. Op scholen wordt veel aandacht besteed aan dit opleiding- en beroepskeuzeproces. Tijdens de mbo-opleidingenmarkt krijgen de leerlingen de mogelijkheid om kennis te maken met de verschillende opleidingen in de regio.

Jaarlijks wordt in de Hooglandse kerk in Leiden de mbo-opleidingenmarkt georganiseerd. Dit jaar vindt deze markt op 7 en 8 oktober tussen 16.00-21.00 uur plaats. Mbo-studenten van diverse opleidingen staan dan klaar om hun opleiding of branche door middel van verschillende activiteiten te promoten. Vertegenwoordigers van samenwerkingsorganisatie beroepsonderwijs bedrijfsleven (SBB) zijn aanwezig om het arbeidsmarkt- en loopbaanperspectief van de opleiding en het beroep toe te lichten.

Leerlingen en hun ouders worden van harte uitgenodigd om zich tijdens deze opleidingenmarkt te laten voorlichten.

Beroep in Bedrijf

Van 2 t/m 6 november krijgen leerlingen tijdens `beroep in bedrijf ook de mogelijkheid om in de praktijk kennis te maken met een beroep. Tijdens dit initiatief open bijna 100 verschillende bedrijven uit de regio hun deuren. Naast kennismaking met het vak kunnen leerlingen dan ook de bedrijfscultuur en -mentaliteit ervaren.

Bewuste keuze

De combinatie van het lespakket dat de leerlingen vanuit school krijgen aangeboden met de mbo-opleidingenmarkt en beroep in bedrijf moet hen helpen bij het maken van een bewuste opleidings- en beroepskeuze.

Meer informatie en inschrijven?

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer informatie over de opleidingenmarkt of Beroep in Bedrijf, kijk dan op www.onsplatform.nl.