Eenmalig extraatje van 75 euro


Eenmalig extraatje van 75 euro

De gemeente Waalwijk geeft chronisch zieken en gehandicapten die voorheen of een CER- of een WTCG-vergoeding kregen, eenmalig een bedrag van 75 euro. We hebben maandag 5 oktober bijna 4000 brieven gestuurd naar inwoners die in aanmerking komen voor dit extraatje. In de brief is uitgelegd hoe
zij hun IBAN-gegevens kunnen aanleveren. Veel mensen hebben dat inmiddels via www.loket.waalwijk.nl/compensatie gedaan. Helaas lukt het niet in alle gevallen, zo blijkt uit diverse telefoontjes die bij de gemeente zijn binnengekomen. Hieronder de meest gestelde vragen.

Vraag
Ik zoek via Google, maar ik kom niet op de goede pagina.

Antwoord
Als u via Google zoekt dan komt u uit op een pagina van Mijn Waalwijk. Dat is inderdaad niet de goede pagina. Als u de url in het adresveld typt, komt u op de juiste pagina. Als u op www.loket.waalwijk.nl/compensatie klikt, komt u rechtstreeks op de juiste pagina.

Vraag
Waarom kan ik niet via een aanvraagformulier mijn gegevens aanleveren? Ik heb geen DigiD-code en ik vind het zo'n gedoe.

Antwoord
Er is gekozen om het beschikbare geld niet te gebruiken om extra arbeidskrachten in te huren voor het verwerken van ruim 4000 aanvragen. Daardoor kan het hele bedrag gebruikt worden voor de uitkering. Dit betekent dat alle gegevens geautomatiseerd moeten worden verzameld. Het voordeel hiervan
is dat de gemeente u een bedrag van 75 euro kan geven. Mogelijk moet u een extra handeling doen, omdat u een DigiD-code moet aanvragen.

Vraag
Waarom moet ik mijn IBAN-gegevens inleveren? Die zijn toch bekend bij de gemeente.

Antwoord
Als IBAN-gegevens bekend zijn, dan weet de gemeente niet of deze gegevens nog juist zijn. Het is erg vervelend als het bedrag van 75 euro wordt overgemaakt op een rekening die niet meer in gebruik is of uw extraatje komt bij iemand anders terecht. Daarom vragen wij nu uw IBAN-gegevens.

Vraag
Ik heb geen computer, hoe moet ik nu mijn IBAN gegevens aanleveren?

Antwoord
Niet iedereen heeft inderdaad een computer. Misschien is er wel iemand in uw omgeving die u hierbij wil helpen, zoals (klein)kind, vriend of kennis. Als u niemand om hulp kunt vragen, neemt u contact op bij de Wijkdiensten.

Terug

* Gepubliceerd: 7-10-2015