Koninklijke onderscheidingen voor Riet van Son en Tiny Lathouwers


07 oktober 2015

Koninklijke onderscheiding, Lid in de Orde van Oranje-Nassau, voor de dames Riet van Son-Bergmans en Tiny Lathouwers-Geerdink.

De heer Wilbert Seuren, loco-burgemeester, reikte op woensdag 7 oktober 2015 een
Koninklijke onderscheiding, Lid in de Orde van Oranje-Nassau, uit aan de dames Riet van Son-Bergmans en Tiny Lathouwers-Geerdink.

Verdiensten

Beide dames zetten zich ondanks hun respectabele leeftijd nog steeds wekelijks vrijwillig in voor de medemens. Beiden via de afdeling Vlokhoven van De Zonnebloem (mevrouw Lathouwers sinds 1973 en mevrouw Van Son vanaf 1974) en via de Ouderensoos Vlokhoven (mevrouw Lathouwers sinds 1973 en
mevrouw Van Son sinds 1972). De dames bekleden een bestuursfunctie bij de Ouderensoos.

M.F. van Son-Bergmans (Riet, 86 jaar, Lid in de Orde van Oranje-Nassau)

Riet is sinds 1974 vrijwilligster bij De Zonnebloem. Ze is een trouwe bezoekster bij vele Zonnebloemgasten geweest. Op dit moment bezoekt ze nog 4 gasten. Ook tijdens activiteiten voor de zieken, gehandicapten, hulpbehoevende ouderen zet zij zich altijd enthousiast in (mensen vervoeren,
bezorgen van bloemboeketten). Als bestuurslid van de afdeling Vlokhoven nam Riet deel aan de reorganisatie van de Zonnebloem Regio Eindhoven. Ze koos ervoor in de nieuwe stadsdeelstructuur geen bestuursfunctie meer te bekleden.
Mevrouw Van Son-Bergmans heeft zich in de periode 1961-februari 2015 ook actief ingezet voor het koor "Sursum Corda", dat zij mede opgericht heeft.

N.G. Lathouwers-Geerdink (Tiny, 87 jaar, Lid in de Orde van Oranje-Nassau)

Tiny is sinds 1973 vrijwilligster bij De Zonnebloem in Vlokhoven. Ze is wekelijks vele uren bezig met het bezoeken van gasten (momenteel nog 14 adressen). Ze is enkele jaren afdelingssecretaris geweest en "Hoofd Bezoekwerk". Ook Tiny zette zich in bij de totstandkoming van de nieuwe structuur
met 7 stadsdeelafdelingen.
Sinds januari 2011 is Tiny de contactpersoon voor de Bezoekgroep Vlokhoven (en 't Hool) - tot eind 2014. In die functie verzorgt ze met het bestuurslid Bezoekwerk stadsdeelafdeling Woensel NO de intakes van nieuwe gasten en vrijwilligers en verbindt ze vrijwilligers en gasten.
Tiny organiseert mede jaarlijks terugkomende activiteiten, helpt overal waar ze maar kan en verkoopt ieder jaar vele Zonnebloem-loten.