Lisianthus op de Bloemenagenda, focus op lieflijke schoonheid


07 oktober 2015

Lisianthus op de Bloemenagenda, focus op lieflijke schoonheid

Lisianthus staat op de Bloemenagenda. Dit zorgt de komende tijd voor veel belangstelling voor deze bloem vanuit de Europese consument.

Floraholland Lisianthus

De lisianthus is geliefd, met haar authentieke, natuurlijke bloemen en vele kleuren. Daarom staat ze van week 42 tot en met 45 op de Bloemenagenda. Een uitdagende, verleidelijke bloem, stijgend in populariteit: 'The special Flower'.

Symboliek

De lisianthus is een krachtig symbool van waardering, dankbaarheid en charisma. Haar schoonheid staat garant voor een stijlvolle uitstraling. Een sterke bloem van lieflijke schoonheid. Een mooi cadeau dus. Ook om je liefde te tonen.

Herkomst

Lisianthus komt oorspronkelijk uit de Amerikaanse staten Texas, Nebraska, Nevada en Colorado. Daar groeide de lisianthus van nature in rivierbeddingen en prairiegebieden. Omdat ze tot de familie van de Gentiaan behoort, wordt ze daar prairiegentiaan genoemd. In Japan is de lisianthus verder
veredeld; vandaar dat ze ook wel 'Japanse roos' wordt genoemd. Begrijpelijk, omdat ze lijkt op zijdezachte trosrozen.

Gebruik

De lisianthus kent een stijgende populariteit. Door haar stijlvolle verschijningsvorm en haar brede sortiment en vele kleurschakeringen. De bloem biedt verrassende schoonheid, waardoor ze veelzijdig in gebruik is; van vrolijk en natuurlijk, trendy of retro, simpel of voor bruidswerk.

Vooral de dubbelbloemige lisianthus mag op een grote populariteit bogen. Populair in gemengde boeketten. Jaarrond verkrijgbaar, in de korter wordende dagen van de herfst en winter brengt ze extra sfeer in huis. Lisianthus is veelzijdig in gebruik.

De Bloemenagenda inspireert

In de Bloemenagenda 2015 staan vijftien bloemen, gesorteerd op het seizoen waarin ze verkrijgbaar zijn en wanneer ze actueel zijn in de perceptie van de consument. De agenda vertelt het verhaal van de bloem, biedt inspiratie en bijzondere beelden.

De consument vindt de bloem in de agenda op www.mooiwatbloemendoen.nl en kan de content delen via Pinterest, Twitter en Facebook.

* www.mooiwatbloemendoen.nl

Ook de ketenpartners brengen de lisianthus voor het voetlicht:

* Bloemenbureau Holland en VBW verleiden de consument met informatie over de lisianthus, via www.mooiwatbloemendoen.nl en de communicatiemiddelen van 'Mijn Bloemist'
* de VBW besteedt extra aandacht aan de lisianthus in haar bloemistencommunicatie en in 'Mijn Bloemist'