Tijdelijke afzetting kruising Rondweg-Noord met Ruimtevaart


Tijdelijke afzetting kruising Rondweg-Noord met Ruimtevaart

Laatste update:
07-10-2015 | 15:18

Amersfoort - Donderdag 8 oktober wordt de kruising Rondweg Noord met de Ruimtevaart afgezet tussen 10.00 uur en 12.00 uur. Het verkeer wordt gefaseerd doorgelaten. De afzetting wordt gedaan in verband met opnames voor het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht.

Op vrijdagochtend 4 september vond er kort na 08.00 uur een aanrijding plaats tussen een scooterbestuurster en een automobilist. De 20-jarige scooterbestuurster stak de weg over toen het verkeerslicht op groen stond. Een automobilist reed echter op dat moment door rood op de kruising en een
aanrijding was het gevolg. De 20-jarige vrouw raakte hierbij gewond, de automobilist reed door. Ondanks aandacht via getuigenoproepen in onder andere het regionale Opsporingsprogramma bureau Hengeveld, is de automobilist nog niet gevonden.

Turquoise Peugeot 306

Na het ongeluk bleven er onderdelen van de auto achter. Uit onderzoek blijkt dat de verdachte reed in een turquoise Peugeot 306.

Reconstructie

Op dinsdag 13 oktober besteedt Opsporing Verzocht aandacht aan deze aanrijding waarbij het slachtoffer haar enkel, kuit- en scheenbeen brak. Voor de uitzending wordt een reconstructie van het ongeluk gemaakt. Om een veilige werksituatie voor het opnameteam te creeren, wordt de kruising
Rondweg-Noord met de Ruimtevaart tussen 10.00 uur en 12.00 uur afgesloten. Verkeer wordt gefaseerd door gelaten.

Mochten bestuurders komende vanaf de A1 het Calveen willen bereiken, dan wordt geadviseerd om te rijden via de afslag Amersfoort-Noord/Bunschoten. Via de Bunschoterweg kunnen automobilisten bij het Calveen komen.

Uw tip!

Getuigen die nu al informatie willen delen, kunnen bellen met het team Verkeer via 0900-8844. Anoniem reageren kan ook via 0800-7000.