Gemeente Stadskanaal - Overlast door hondenpoep


RSS

Honden zijn voor veel mensen geliefde huisdieren. Helaas krijgen wij ook meldingen binnen van overlast door honden(bezitters) als het gaat om aanlijnen van honden en opruimen van hondenpoep. Om overlast te voorkomen heeft de gemeente een aantal regels opgenomen in de Algemene Plaatselijke
Verordening (APV).

Heeft u een hond?

Houd dan rekening met de volgende regels:

* Lijn uw hond aan binnen de bebouwde kom. Dit is verplicht, behalve in aangewezen losloopgebieden.
* Laat uw hond niet uit op een voor het publiek toegankelijke plek en op speelweides, kinderspeelplaatsen en zandbakken.
* Neem altijd een opruimmiddel mee voor hondenpoep. U bent verplicht dit bij u te hebben.
* Poept uw hond op een niet toegestane plek? Ruim het direct op.

Voor het niet aanlijnen van uw hond kunt u een boete krijgen van EUR 90,00 en voor het uitlaten van uw hond op niet toegestane plekken kunt u een boete krijgen van EUR 140,00.

Wat doen wij?

De gemeente zet twee buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA's) in voor toezicht op de openbare ruimte. Onderdeel daarvan is de overlast veroorzaakt door honden(bezitters). Zien zij een overtreding dan zijn zij bevoegd om boetes uit te delen.

Ervaart u overlast? Wat kunt u doen?

Als u overlast ervaart, dan kunt u eigenaren zelf op hun gedrag aanspreken en uw klacht doorgeven aan de gemeente, (0599) 631 631, gemeente@stadskanaal.nl .

Wij hopen dat elke hondenbezitter de verantwoordelijkheid neemt voor hun hond en zich aan de regels houdt. U voorkomt hiermee overlast voor uw omgeving.