Breda stelt definitief ontwerp infrastructuur rond Amphia Molengrach..


Geschreven op: 07 oktober 2015

Het college van burgemeester en wethouders van Breda heeft het definitief ontwerp vastgesteld van de infrastructuur rondom ziekenhuis Amphia Molengracht. Dit maakt onderdeel uit van afspraken tussen gemeente en Amphia over de uitbreiding van het ziekenhuis. Het definitieve ontwerp bestaat
onder andere uit de aanpassing van kruispunten, het verleggen van de straat Molengracht en het aanleggen van fietspaden.

Boaz Adank, wethouder mobiliteit: "Amphia is van grote betekenis voor Breda en omgeving. Het ziekenhuis levert belangrijke (boven)regionale gezondheidszorg en is een grote werkgever in onze regio. De uitbreiding van het ziekenhuis vraagt ook om een aanpassing van de infrastructuur. Een
ziekenhuis moet immers zowel per auto, fiets als openbaar vervoer goed bereikbaar zijn. Daarover hebben we met het Amphia goede afspraken gemaakt."

Ontwerp

Amphia wil op de locatie Molengracht een modern ziekenhuis realiseren Het nieuwe ziekenhuis is in de toekomst bereikbaar vanuit de Molengracht. Er verrijzen parkeervoorzieningen aan beide kanten van deze straat. Het grootste parkeergebouw telt 900 plaatsen en ligt op het voormalig Jekaterrein.

Omdat Amphia gaat bouwen op een deel van de huidige Molengracht, verdwijnt dat deel van de straat en komt er een nieuwe weg tussen de Hogeschoollaan en Verlengde Poolseweg.

Ook past de gemeente de Verlengde Poolseweg, de Hogeschoollaan, de op- en afritten met de Zuidelijke Rondweg en de kruising Claudius Prinsenlaan/Bijster/Molengracht aan. Zo komen er extra rijstroken en nieuwe fietspaden.

Inspraak

Betrokkenen kregen eerder de kans om te reageren op het voorlopig ontwerp van de infrastructuur rond Amphia Molengracht. Op basis van deze reacties is besloten om in het definitief ontwerp het kruispunt Claudius Prinsenlaan/Bijster/Molengracht aan te passen voor het verkeer dat uit de
binnenstad komt. Voor deze weggebruikers blijft het mogelijk om vanaf de Claudius Prinsenlaan linksaf de Bijster in te rijden.

De werkzaamheden starten zodra Amphia de financiering voor de nieuwbouw rond heeft. De opening van het nieuwe ziekenhuis is gepland in 2019.

Plaats:
Breda
Teteringen
Bavel
Ulvenhout
Prinsenbeek
Publicatiedatum:
07 oktober 2015