07-10-2015 - Buurtpreventie


Wie zelf een bijdrage wil leveren aan de veiligheid in de eigen wijk, kan zich aansluiten bij de buurtpreventie. Buurtpreventie is een samenwerkingsverband tussen gemeente en bewoners en/of ondernemers en andere instanties en loopt in heel Vlaardingen. Bewoners kunnen zich als vrijwilliger
aanmelden. De deelnemers lopen op willekeurige tijden en tijdstippen door de wijk en geven bijzonderheden door aan de Lichtblauwe Brigade.

logo buurtpreventieEen belangrijk uitgangspunt bij buurtpreventie is het vergroten van het veiligheidsgevoel in een wijk. De politie en de Lichtblauwe Brigade kunnen dat niet alleen. De bewoners van een wijk spelen hierin een belangrijke rol. Zij zijn als het ware de ogen en oren van de wijk.

Informatieavonden

De informatieavond bij het Geuzencollege gemist? Geen probleem, in de komende weken volgen nog verschillende informatieavonden. U kunt op 14 oktober terecht in Babberspolder bij het Groen van Prinstererlyceum aan de Rotterdamseweg 55. En op 27 oktober is er nog een avond in Holy-Zuid bij
TouchFit aan de Hendrik Casimirstraat 151. Beide avonden starten om 20.00 uur.

Meedoen

Wilt u meedoen? Dan kunt u zich aanmelden door een e-mail naar buurtpreventie@vlaardingen.nl te sturen. Na aanmelding krijgt u voldoende ondersteuning van de gemeente om uw taak goed uit te kunnen voeren. U leert hoe u moet handelen in moeilijke situaties en hoe u het beste kunt optreden.
Voorwaarde is wel dat u ouder bent dan 21 jaar. Hoe meer mensen zich aanmelden, hoe minder vaak u hoeft te lopen. Als u vragen heeft, nieuwsgierig of geinteresseerd bent, neem dan gerust contact op met de cooerdinator van het project buurtpreventie via buurtpreventie@vlaardingen.nl.

Uitgelicht