Kinderen maken kennis met wegbeheer door Plakkie Asfalt


Lees voor

Week 41 is een nieuwe website gelanceerd: Plakkie Asfalt. Een website met allerlei lesmateriaal voor basisschoolleerlingen van groep 7 en 8.

Kind in klas

Plakkie Asfalt

De website Plakkie Asfalt laat jonge kinderen op een leuke manier kennismaken met wegenonderhoud. Leraren en kinderen kunnen lesmateriaal vinden en materiaal voor een spreekbeurt. Ook voor wie niet direct tot de doelgroep behoort is de website een leuke kennismaking.

Veelzijdig wegenonderhoud

Er is een groeiend tekort aan jonge technische medewerkers bij wegbeheerders zoals de Provincie Gelderland. Terwijl werken aan de weg zeer technisch uitdagend en gevarieerd is. In het wegbeheer zijn de laatste jaren veel vernieuwingen toegepast. Er is inmiddels stil asfalt waarmee de
geluidsoverlast voor omwonenden wordt verminderd. Er wordt ook allerlei ICT toegepast, bijvoorbeeld bij de verkeersinstallaties. Gevarieerd is het werken aan de weg ook. Ook omdat wegonderhoud en wegenaanleg altijd mensen raakt. Het gebeurt in hun directe woonomgeving. De communicatie met
bewoners is daarom heel belangrijk.

Kennis en inspiratie

Het lespakket is ontwikkeld door het platform Wegbeheerders Ontmoeten Wegbeheerders en Water Ontmoet Water. Dit platform organisatie kennisuitwisseling en inspireert de wegbeheerders elkaar te ontmoeten en samen te werken.

Gepubliceerd op: woensdag 7 oktober 2015

Nieuws

* Conny Bieze bezoekt Werk In Uitvoering
* Commissaris van de Koning ontvangt eerste lespakket Slag om Grolle
* Observatiecamera's op kruispunten in Voorthuizen