Gemeente Cranendonck / Actueel / Laatste nieuws / Gft-afval gratis a..


Gft-afval kunt u kwijt in de groene container. Van 19 oktober tot en met het einde van het jaar is het aanbieden van dit afval gratis. De container wordt iedere week geleegd en inzameldata vindt u in de afvalwijzer. Ga naar deze pagina om deze te raadplegen.

Afval aanbieden
De container moet u op de ophaaldag voor 7.30 uur aan de straat zetten, met de opening aan de wegzijde. Zorg ervoor dat de container gesloten is en niet zwaarder is dan 75 kg. Let op: wanneer de inhoud van de container te vast is aangedrukt, kan deze niet altijd worden leeggemaakt. Als een
container door vorst of door te vast aandrukken niet (geheel) leeggemaakt wordt, zal dit toch in rekening worden gebracht.

Het aanbieden van gft-afval is van 19 oktober tot en met 31 december 2015 gratis. Van 1 jananuari tot 19 oktober 2015 betaalt u EUR 1,20 voor een 140 liter container en EUR 1,75 voor een 240 liter container.

Tips

* Gooi bij warm weer het gft-afval zo droog mogelijk in de container. U voorkomt hiermee stankoverlast en overlast van maden.
* Bij vorst legt u onderin een eierdoos of een krant. U voorkomt het vastvriezen van afval.