Lever in en win!


Lever in en win! /

07 oktober 2015 - Avalex doet mee aan de Wecycle-inleveractie voor afgedankte (kleine) elektrische apparaten en spaarlampen. Wie inlevert, kan punten sparen en kans maken op mooie prijzen.

Kleine elektrische apparaten

Wie e-waste inlevert, verdient punten via We Cycle. Via GPS wordt herkend op welk afvalbrengstation je bent. De 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner winnen een sponsorcheque van 1000 euro voor de Oranjevereniging. Als een gemeente geen oranjevereniging heeft, kan het geld naar een
organisatie van een stadsfeest gaan of een andere actieve vereniging. Het doel van de actie is om het inleveren van (kleine) elektrische apparaten en spaarlampen op het afvalbrengstation te stimuleren. De actie loopt tot en met 31 december.

Recycling belangrijk

Jaarlijks verdwijnt zo'n 35 miljoen kilo aan kleine apparaten en lampen in de vuilnisbak. Hierdoor kunnen ze niet meer gerecycled worden. Dat is zonde, want recycling zorgt ervoor dat producten duurzamer gemaakt kunnen. Door recycling blijven grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen
niet in het milieu terecht. Wecycle recyclet 80% van de elektrische apparaten en 90% van de spaarlampen.

Over Wecycle

Wecycle zorgt sinds 1999 voor de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste). De stichting onderhoudt een landelijk inzamelnetwerk door samen te werken met gemeenten, winkels, kringloopbedrijven, installateurs en kinderboerderijen.