PMD-zakken


Vanaf 1 januari worden plastic, metalen (blik) en drankkartons apart ingezameld via de gele PMD-zak. De inzameling is een groot succes! Zowel voor wat betreft de hoeveelheden, als de kwaliteit.

De PMD-zakken zijn verkrijgbaar bij verschillende uitgiftepunten in onze gemeente. Vanuit deze uitgiftepunten krijgen we het signaal dat de PMD-zakken niet aan te slepen zijn.

Omdat de indruk bestaat dat een deel van de zakken richting Belgie verdwijnt, zijn afspraken gemaakt om dit zoveel mogelijk te voorkomen. Ook is er een maximum gesteld aan het aantal rollen dat u per keer mee krijgt: een rol.

Natuurlijk kunt u de PMD-zak ook voor andere doeleinden gebruiken. Als dit incidenteel gebeurt, is dat geen enkel probleem, maar we vragen u wel hier terughoudend mee om te gaan. Wij zijn er vooralnog geen voorstander van om de uitgifte van PMD-zakken per woonadres te limiteren. Dat zou
betekenen dat we het verbruik moeten gaan registreren, wat weer extra werk oplevert voor onder andere de uitgiftepunten.

Wij doen daarom een beroep op u om de PMD-zakken uitsluitend te gebruiken waarvoor ze bedoeld zijn. Wij rekenen op uw medewerking!

Voor vragen kunt u contact opnemen met de gemeente via telefoonnummer 0497 650 650 of via gemeente@reuseldemierden,nl