Inbrekers overlopen en aangehouden


Inbrekers overlopen en aangehouden

Laatste update:
07-10-2015 | 13:15

Eindhoven - Een 32-jarige vrouw en een 51-jarige man, beiden uit Eindhoven, zijn dinsdagmorgen 7 oktober kort na elkaar aangehouden voor een inbraak in een schuur van een woning aan de Gagelstraat.

De bewoners hoorden vreemde geluiden uit hun schuur komen. Toen ze gingen kijken kwam er een voor hen onbekende man uit de schuur gelopen. Even later kwam er ook een vrouw uit de schuur tevoorschijn. Beiden hadden spullen bij zich waaronder losgesneden koperen pijpen, afkomstig uit de schuur.
Toen de inbrekers probeerden weg te komen werden ze achtervolgd door de bewoners, die inmiddels de politie hadden gewaarschuwd. De vrouw zou nog geprobeerd hebben een van de bewoners te schoppen en te slaan maar kon rond 1.30 uur door de politie op de Frederiklaan worden ingerekend. Haar
compagnon wist aanvankelijk te ontkomen.Inbrekersgereedschap

De vrouwelijke verdachte had autosleutels bij zich en die pasten op een nabij geparkeerd voertuig. Hier werden spullen aangetroffen van de mogelijke tweede verdachte. Na enig speurwerk kon de man omstreeks 3.40 uur op de Strijpsestraat worden aangehouden. Beide verdachten zijn ingesloten voor
verder onderzoek. Naast de auto werd ook een tas met inbrekersgereedschap, zoals een zaag, een breekijzer en een waterpomptang in beslag genomen.