Van Jonge Leu-tegeltjes voor Herman Finkers


woensdag 30 september 2015 | 16:33 Laatst bijgewerkt: 1-10-2015 | 09:56

Voor het jubileum van Van Jonge Leu en Oale Groond heeft RTV Oost een serie van vijf wandtegeltjes laten maken met spreuken afkomstig uit de serie. Bert Eeftink mocht gisteren de eerste tegeltjes aanbieden aan Herman Finkers. Finkers was op meerdere fronten betrokken bij de regiosoap.

Volgens Herman Finkers komen de typische spreuken zo uit het dagelijks leven. Zo heeft hij spreuken uit gesprekken met zijn buurvrouw gebruikt. Enkele spreuken komen zelfs in de titelsong terug. Hij is trots op het feit dat de serie zo'n succes is geworden. De 30-delige serie gaf het Twentse
dialect een nieuwe impuls en inspireerde andere omroepen tot het maken van hun eigen regiosoap.

Heuse kijkcijferhit
Van Jonge Leu is tien jaar geleden ontstaan toen oud-RTV Oost directeur Henny Everts Finkers vroeg 'wat te doen in ut plat'. Deze was een groot voorstander van het idee, maar omdat hij geen verstand had van televisie werd de hulp van Markeloer Johan Nijenhuis ingeschakeld.

Op zondag 2 oktober 2005 begon de regiosoap Van Jonge Leu en Oale Groond. Een heuse kijkcijferhit was geboren.

Gratis Fandag
Reden voor RTV Oost om het jubileum te vieren met een gratis Fandag op zondag 4 oktober op de filmlocaties van Van Jonge Leu. De Fandag vindt plaats in cafe restaurant 't Sterrebos in Beuningen.

Een groot aantal acteurs uit het eerste seizoen is aanwezig, de filmlocaties worden met Oad-bussen bezocht en samen met de acteurs wordt de allereerste aflevering bekeken. Aanmelden kan nog door een mail te sturen naar vanjongeleu@rtvoost.nl met naam en het aantal personen. Kijk voor meer
informatie op vanjongeleu.nl.

Eerste seizoen VJLOG op TV Oost
Vanaf zondag 4 oktober gaat RTV Oost het hele eerste seizoen van Van Jonge Leu en Oale Groond opnieuw uitzenden. In het eerste seizoen wordt het rustige familieleven van de familie Wildspieker verstoord na de dood van stamvader Hendrik Wildspieker.

TV

Van Jonge Leu en Oale Groond van 4 oktober 2015
Overhandiging tegeltjes aan Herman Finkers
Overhandiging tegeltjes aan Herman Finkers Foto: RTV Oost
verberg media