Contact


Actueel | Persberichten | Veiligheid

VolkerRail (onderdeel van VolkerWessels) heeft als eerste trede 4 van de Veiligheidsladder bereikt. Met deze prestatie laat VolkerRail, als grootste spooraannemer van Nederland, zien dat veiligheid onbetwist op een staat bij het werk dat wordt gedaan.

Veiligheidsladder trede 4

Werken in de spoorbranche is niet zonder gevaar. Om een collectieve gedragsverandering te stimuleren heeft ProRail de Veiligheidsladder in het leven geroepen. De ladder verdeelt het veiligheidsbewustzijn en -gedrag over 5 treden. Hoe meer verantwoordelijkheid, reflectie en investeringen in
veiligheid vanzelfsprekend onderdeel zijn van de organisatie, des te hoger de score.Jan Vos, directeur VolkerRail: "Veiligheid mag nooit vanzelfsprekend zijn, dat begrijpen wij als geen ander. We geloven dat werken aan veiligheid zorgt voor verbetering van alles wat we doen en dus geen geld kost maar juist geld oplevert".ProRail is blij dat VolkerRail stappen heeft gezet en een voorbeeld geeft aan andere bedrijven. "Een mooi richtpunt en stimulans ook voor andere bedrijven om stappen te zetten en het werken aan het spoor nog veiliger te maken.", aldus Wim Knopperts, waarnemend directeur Operatie bij ProRail.

Gezamenlijke prestatie

Om trede vier te bereiken is er binnen VolkerRail op alle afdelingen veel geinvesteerd in houding en gedrag. Alleen door inzet van alle medewerkers is het mogelijk zo'n prestatie te leveren.

Jan Vos: "Door al onze mensen is keihard gewerkt aan het bereiken van trede 4. Wij zijn erg trots op het feit dat wij als eerste in onze branche deze stap hebben gezet".

Beste werkgever

Medewerkers waarderen de investering die in het personeel wordt gedaan. Dat blijkt ook wel uit de uitslag van de Beste Werkgevers Award die deze week is uitgereikt. VolkerRail staat als enige spooraannemer in de top 100, op plek 12. De Beste Werkgevers Award van Nederland is een initiatief van
Effectory in samenwerking met Intermediair.

http://www.effectory.nl/kennis/blog/complete-uitslag-beste-werkgevers-2015/

Gerelateerde bedrijven

Alle bedrijven

Contact

Contact opnemen Plan uw route Andere VolkerWessels bedrijven
Disclaimer | Privacy policy

VolkerWessels - concernkantoor
Podium 9 3826 PA Amersfoort

Tel:+31 88 186 6186
Fax:+31 88 186 6187
Pers:+31 6 5022 5175

KVK gegevens:
Koninklijke Volker Wessels Stevin nv (VolkerWessels)
statutair gevestigd te Rotterdam
KvK-nr: 24134006

News alerts

_____________________
Aanmelden
+