7-10-2015 - Intergemeentelijke Sociale dienst doet aangifte van fraude


7-10-2015 - Intergemeentelijke Sociale dienst doet aangifte van fraude

De gemeente Bergen op Zoom heeft aangifte gedaan van fraude door een ingehuurde medewerker werkzaam bij de uitvoeringsorganisatie ISD Brabantse Wal. De eigen controlesystemen brachten de fraude aan het licht. Het gaat om een bedrag van ongeveer EUR 100.000,-.
Er is direct is aangifte gedaan en de betrokken medewerker is met de feiten geconfronteerd. De medewerker heeft zich zelf bij de politie gemeld. De zaak is nu in onderzoek.

De drie betrokken gemeentebesturen (Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht) zijn per direct op de hoogte gesteld van de feiten. Dat is ook gebeurd met de bestuursleden en het personeel van de ISD en de Ondernemingsraad.

Bestuursvoorzitter van de ISD, wethouder Arjan van der Weegen, is opgelucht over het feit dat de fraude snel aan het licht is gekomen. De richtlijnen en protocollen voor dit soort zaken blijken goed gewerkt te hebben.
Hij ziet ook in dat de omvang van de ISD door de nauwe samenwerking met Woensdrecht en Steenbergen in staat is om controlesystemen in te zetten waardoor fraude direct kan worden opgespoord.
Van belang is dat de gemeente Bergen op Zoom voor de geleden schade afdoende verzekerd is.
Politie en justitie hebben de zaak in onderzoek.

Bovenstaand persbericht is uitgegeven door de gemeente Bergen op Zoom.