Intergemeentelijke Sociale dienst doet aangifte van fraude


Gepubliceerd op: 07 oktober 2015

Namens de Intergemeentelijke Sociale dienst, waarin de gemeenten Steenbergen, Bergen op Zoom en Woensdrecht samenwerken, heeft de gemeente Bergen op Zoom aangifte gedaan van fraude door een ingehuurde medewerker die werkzaam is bij de uitvoeringsorganisatie ISD Brabantse Wal.

De eigen controlesystemen brachten de fraude aan het licht. Het gaat om een bedrag van ongeveer EUR 100.000,-. Er is direct is aangifte gedaan en de betrokken medewerker is met de feiten geconfronteerd. De medewerker heeft zich zelf bij de politie gemeld. De zaak is nu in onderzoek.

De drie betrokken gemeentebesturen van Steenbergen, Bergen op Zoom en Woensdrecht zijn per direct op de hoogte gesteld van de feiten. Dat is ook gebeurd met de bestuursleden en het personeel van de ISD en de Ondernemingsraad. Namens de drie gemeenten is de bestuursvoorzitter van de ISD,
wethouder Van der Weegen van de gemeente Bergen op Zoom, opgelucht over het feit dat de fraude snel aan het licht is gekomen. De richtlijnen en protocollen voor dit soort zaken blijken goed gewerkt te hebben.

Wethouder Zijlmans van de gemeente Steenbergen onderschrijft de conclusie van zijn Bergse collega dat de omvang van de ISD door de nauwe samenwerking met Woensdrecht en Bergen op Zoom in staat is om controlesystemen in te zetten waardoor fraude direct kan worden opgespoord.

Van belang is dat de ISD voor de geleden schade afdoende verzekerd is. Politie en justitie hebben de zaak in onderzoek.