Parkeren in Waalwijk straks alleen met pinpas of mobieltje


Parkeren in Waalwijk straks alleen met pinpas of mobieltje

Maandag 19 oktober 2015 start de gemeente met het vervangen van alle parkeerautomaten in het centrum van Waalwijk door nieuwe automaten, met uitzondering van de automaten op slagboomterreinen. Bij de nieuwe automaten kunt u betalen met een bankpas of door middel van belparkeren. Betalen met
muntgeld is dan verleden tijd. Wel kunt u op het slagboomterrein aan het Unnaplein nog betalen met muntgeld bij twee automaten.

Veilig en snel betalen
De huidige parkeerautomaten in het centrum zijn verouderd en technisch afgeschreven. Ook zijn ze gevoelig voor kraak door het muntgeld dat er in zit.
De nieuwe parkeerautomaten zijn gemakkelijk en veilig te bedienen: naast betalen met uw bankpas of met uw mobieltje, kunt u er ook betalen zonder uw pincode in te toetsen. Deze vorm van betalen wordt `Dip & Go' genoemd. Doordat u uw pincode niet hoeft te gebruiken, verloopt de betaling sneller
en ontstaan er minder wachtrijen. Bovendien kan uw pincode niet worden afgekeken. De nieuwe parkeerautomaten zijn beveiligd tegen fraude met betaalpassen, zoals skimmen.
In Waalwijk is belparkeren al langer mogelijk. Het voordeel van betalen met uw mobieltje is dat u niet meer vooraf hoeft te betalen, maar u zich simpelweg aanmeldt bij aankomst en afmeldt bij vertrek. Op de slagboomterreinen is belparkeren en Dip & Go (nog) niet mogelijk.

Minder parkeerautomaten
Er komen minder parkeerautomaten op straat, waardoor het kan voorkomen dat u iets verder moet lopen. De parkeermeters aan de Grotestraat West verdwijnen, hiervoor in de plaats komt er een parkeerautomaat aan de Emmikhovensestraat terug.

Plattegrond parkeerautomaten

Terug

* Gepubliceerd: 7-10-2015