Korendijk plaatst zonnepanelen(07-10-2015)


De gemeente Korendijk probeert de duurzaamheid te bevorderen door op de eigen gebouwen energie te besparen.

A&B Electrotechniek uit Zuid-Beijerland heeft van het gemeentebestuur van Korendijk opdracht gekregen om het gemeentehuis, de werkplaats en drie gymlokalen in Goudswaard, Piershil en Zuid-Beijerland van zonnepanelen te voorzien.

Het college heeft zich tot doel gesteld om Korendijkse of regionale ondernemers zoveel mogelijk te betrekken bij de bij inkoop van goederen en diensten. Uit de ingediende offertes kwam de aanbieding van A&B Electrotechniek als beste uit de bus.

Wethouder Paul Boogaard van Economische Zaken overhandigde de opdracht persoonlijk aan directeur Ad Groeneweg. De Zuid-Beijerlandse onderneming heeft de heer Jeroen Leijdens, specialist/adviseur op het vlak van zonne-energie van de firma Bluehome uit Oud-Beijerland hierbij ingeschakeld.

Inmiddels is begonnen met het plaatsen van de panelen. De kosten voor het aanbrengen van deze panelen bedragen in totaal EUR 85.000,- inclusief bijkomende kosten als bijvoorbeeld meerjaren-onderhoud.

Korendijk probeert nog in aanmerking te komen voor een SDE+ subsidie. Als dat lukt dan komen er 60 panelen op het dak van het gemeentehuis. Hiermee bespaart de gemeente jaarlijks EUR 10.740,00 aan energiekosten.

Extra informatie