Hoofdbestuur draagt Marijn de Vries voor als lid


Hoofdbestuur draagt Marijn de Vries voor als lid
Geplaatst op 7 oktober 2015

Nieuwegein, 7 oktober - Het hoofdbestuur van de KNWU heeft Marijn de Vries voorgedragen om de vacature, die vrijkomt door het vertrek van Arthur Cremers, in te vullen. In het najaarscongres op 17 november wordt gestemd over het toetreden van De Vries tot het hoofdbestuur.

Bij het voordragen van een nieuw bestuurslid is gezocht naar een kandidaat met een stevige achtergrond en grote zichtbare betrokkenheid bij de wielersport in het bijzonder en de sport in het algemeen. Gezien de huidige samenstelling van het bestuur gaat de voorkeur uit naar een vrouw.
Daarnaast is het een sterke pre als de kandidaat zelf op hoog niveau de wielersport beoefend heeft. Er mag geen sprake zijn van conflicterende belangen en hij/zij moet voldoende tijd beschikbaar hebben.

Tot ons genoegen hebben wij in Marijn de Vries een geschikte kandidaat gevonden. Mede haar kennis en ervaring als oud profwielrenster in combinatie met haar journalistieke achtergrond dragen er toe bij dat De Vries op het najaarscongres door het hoofdbestuur wordt voorgedragen.