Cursus Nederlands voor volwassenen


Cursus Nederlands voor volwassenen

Lezen en schrijven is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Veel volwassenen hebben moeite met lezen en schrijven waardoor zij moeilijkheden ervaren in het dagelijkse leven.

Boodschappen doen, brieven schrijven, e-mail lezen; voor al deze zaken is kunnen lezen en schrijven van belang. Voor alle inwoners die hun Nederlands willen verbeteren wordt er elke woensdagavond Nederlandse les gegeven in De Enck. Ook u kunt hier kosteloos aan deelnemen!

Een van de cursisten vertelt haar verhaal: "Sinds januari volg ik Nederlandse les in de Enk in Oirschot. Ik ben Nederlandse les gaan volgen omdat ik steeds vaker brieven en mails moest versturen. Dat wilde ik zonder fouten doen en met een goede zinsbouw. Dat was voor mij belangrijk. Het is
ook fijn als ik mijn kleinkinderen kan helpen met vragen over de Nederlandse taal. In de loop der jaren ben ik heel veel basiskennis vergeten. Daarom is het nu zo fijn, dat mij de kans geboden wordt om het Nederlands weer op te pakken. We zitten in een klein groepje van 4 mensen maar we
krijgen individueel les. Het is nooit te laat om weer opnieuw te beginnen."

Wilt u ook Nederlandse les volgen in Oirschot? Dat kan op woensdagavond van 18.30 uur tot 21.45 uur in de Enck. De cursus wordt volledig door de gemeente gefinancierd waardoor u kosteloos kunt deelnemen. Om u aan te melden of voor meer informatie over de cursus? Neem dan contact op met het
Stercollege in Eindhoven. U kunt het SterCollege bereiken via 040-2695800 of via stercollege@summacollege.nl.