Alzheimer Cafe Maarheeze 14 oktober


Humor is een belangrijk onderdeel van een gelukkig leven. Lachen geeft ruimte, verlicht en relativeert. Een lach verzacht. Maar het lachen kan je ook vergaan als je merkt dat je steeds meer dingen vergeet of als je vader, moeder of partner de diagnose dementie krijgt.

De gastspreker is: Corrie Aarts van Stichting De Wever in Tilburg. Zij vertelt over veranderingen in de beleving van humor bij mensen met dementie en humor als respectvol zorginstrument. Ook geeft zij uitleg over de positieve effecten van humor bij dementie en hoe je dit kunt toepassen in
het contact met mensen met dementie. Indien de gastspreker onverhoopt is verhinderd, dan zal een andere gastspreker de presentatie verzorgen. Ook kan het programma van die avond worden aangepast. Wij vragen begrip hiervoor.

Het Alzheimer Cafe is er voor iedereen die te maken heeft met dementie of geinteresseerd is in het onderwerp. Het Alzheimer Cafe Maarheeze is gehuisvest in de Smeltkroes, Kijkakkers 1 te Maarheeze en is geopend van 19.00 uur tot 21.30 uur. De koffie staat klaar vanaf 19.00 uur, het programma
begint om 19.30 uur.

Toegang tot het Alzheimer Cafe is gratis. Aanmelden is niet nodig.Voor meer informatie over het Alzheimer Cafe kunt u contact opnemen met:

Sylvia van Rijsingen, psycholoog, Stichting Land van Horne, tel. 0800 3333 888

Carla Pont, maatschappelijk werkster, GGzE, tel. 040 2973100