Koningin Maxima bij symposium platform Wijzer in geldzaken

21 september 2015

Hare Majesteit Koningin Maxima woont dinsdagmiddag 6 oktober in het Tobacco Theater in Amsterdam het jaarlijkse symposium van het platform Wijzer in geldzaken bij.

Het symposium 'De stille macht van financiele veerkracht' gaat over de vraag hoe consumenten voldoende financieel veerkrachtig kunnen worden. Toehoorders zijn professionals bij financiele organisaties en maatschappelijke instellingen. Koningin Maxima houdt een korte toespraak.

Onderzoek van Wijzer in geldzaken naar verantwoord financieel gedrag toont aan dat mensen met toereikende financiele vaardigheden sterker in het leven staan. Ze hebben meer greep op hun persoonlijke ontwikkeling, zijn beter voorbereid op risico's en kunnen tegenslagen beter opvangen. Sprekers op het symposium zijn de president van De Nederlandsche Bank, prof. dr. Klaas Knot en burgemeester van Amsterdam, mr. Eberhard van der Laan. Zij geven hun visie op wat veerkracht betekent voor de Nederlandse economie en voor de stad Amsterdam. Op het symposium vinden ook workshops plaats over gedragsbeinvloeding in de praktijk, financiele veerkracht van vrouwen en financiele planning.

Koningin Maxima vraagt in haar functie van erevoorzitter van platform Wijzer in geldzaken aandacht voor financiele educatie en het verstandig omgaan met geld. Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financien waarin partners uit de financiele sector, de wetenschap, de overheid, en voorlichtings- en consumentenorganisaties samenwerken aan het bevorderen van verantwoord financieel gedrag in Nederland.

RVD, nr. 306