Finalisten 'Uutgesproken Zeeuws' brengen hun verhalen en gedichten


Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland

Erfgoed in beweging

Finalisten 'Uutgesproken Zeeuws' brengen hun verhalen en gedichten

* pagina afdrukken
* delen op Twitter
* delen op Facebook
* delen op LinkedIn

Persbericht 06-10-2015 | Stichting De Zeeuwse Taele en de SCEZ organiseren op de vooravond van de Week van het Nederlands (10-17 oktober) de finaleavond van de Zeeuwse vertel- en gedichtenwedstrijd. Op 9 oktober 2015 brengen zeven geselecteerde vertellers hun verhaal in `t Kerkje van
Ellesdiek.

In het tweede deel van die avond staan ook de finalisten van de gedichtenwedstrijd op het podium. Zij brengen in drie categorieen (debutanten, gevorderden en haiku's) hun geselecteerde gedichten ten gehore.

Finaleavond
De finaleavond van 'Uutgesproken Zeeuws' vindt plaats op de vooravond van de Week van het Nederlands (georganiseerd door de Nederlandse Taalunie) op 9 oktober in 't Kerkje van Ellesdiek (Van Hattumstraat 5, Ellewoutsdijk). De deuren gaan open om 19.00 uur en om 19.30 uur start het programma.
Voor de pauze vertellen zeven finalisten van de vertelwedstrijd hun verhaal. Na de pauze zijn de finalisten van de gedichtenwedstrijd aan de beurt en dragen hun gedichten voor. Voorafgaand aan de (geld)prijsuitreiking brengt Jopie Minnaars het winnende verhaal van de vorige editie ten gehore.

Finalisten
Uit drie voorrondes van de verhalenwedstrijd zijn door drie plaatselijke jury's zeven finalisten gekozen: Rosita de Backer, Leni Blom, Frans van der Heijde, Anita Maas-Tournois, Huib Meeuwsen, Diny de Putter, Rachel van de Vrede.

Uit 53 gedichten heeft een deskundige vakjury een selectie gemaakt. De dichters die aan de beurt komen zijn Corry Arendse, Ria van Gelder-Pafort, Leen de Jonge, Jopie Meerman, Jopie Minnaard, Nelleke Tessen-Van Liere en Jan Zwemer.

Finale bijwonen
Belangstellenden voor deze avond kunnen zich vooraf aanmelden via intzeeuws@scez.nl. De toegangsprijs aan de kassa bedraagt EUR2,50 per persoon (gratis toegang voor vrienden van 't Kerkje van Ellesdiek).