Oproep PGB houders


maandag, 05 oktober 2015

Heeft u een Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) of bureau jeugdzorg indicatie? En heeft u of degene waarvoor u zorgt een PBG om de door u gewenste zorg- en ondersteuning zelf te organiseren? En heeft nog geen brief ontvangen van de gemeente, neemt u dan zo snel als mogelijk contact op met
stichting Geynwijs, tel: (030)410 06 66. Stichting Geynwijs voert de Wmo en Jeugdwet voor de gemeente uit.

Waarom?

Alle CIZ en bureau jeugdzorg indicaties die dit jaar of na 31 dec 2015 aflopen worden opnieuw beoordeeld. Iedereen die bekend is bij de gemeente heeft hierover een brief ontvangen. Het kan echter zijn dat niet iedereen bij de gemeente bekend is, vandaar deze oproep.

Begin 2015 heeft de gemeente extra taken gekregen. Omdat dit voorheen andere instanties deden was 2015 een overgangsjaar. Dit loopt nu ten einde en wettelijk gezien moet deze indicaties opnieuw worden beoordeeld. Vindt de herbeoordeling van de indicatie niet plaats, kan dit gevolgen hebben
voor uw budget. Dit kan voor vervelende situaties zorgen en dat wil de gemeente voorkomen, vandaar de brief en deze oproep.

Vragen?

Heeft u naar aanleiding van dit bericht nog vragen, kijkt u dan eerst in de rubriek veel gestelde vragen op www.nieuwegein.nl/PGB of neemt u contact op met de gemeente 14030 of Stichting Geynwijs.