Aandacht gezonde leefstijl


Aandacht gezonde leefstijl /

02 oktober 2015 - GGD Haaglanden adviseert Delft om aandacht te houden voor het verbeteren van de leefstijl van de Delftse burger. Zo kunnen de zorg- en maatschappelijke kosten nu en in de toekomst beheersbaar blijven.

estafettestokje



Dit vraagt om gezondheidsbeleid waarbij de gezonde keuze het meest voor de hand ligt. Dat kan Delft onder andere verbeteren door preventieve programma's en door het zo effectief mogelijk inrichten van de buitenruimtes.

Kijk op Gezondheid

Deze en vijf andere aanbevelingen geeft GGD Haaglanden de gemeente Delft mee bij de verdere ontwikkeling van het gezondheidsbeleid. De adviezen zijn gebaseerd op de Gezondheidsmonitor en staan in de publicatie "Kijk op Gezondheid."

Gezondheidsmonitor

De Gezondheidsmonitor biedt de gemeente inzicht in de gezondheidssituatie van Delftenaren. De analyse geeft een actueel beeld van de gezondheid, de factoren die de gezondheid beinvloeden, het zorggebruik en de ontwikkelingen in de omvang, samenstelling en gezondheid van de Delftse bevolking.

GGD Haaglanden

GGD Haaglanden geeft advies bij het benoemen van speerpunten voor het lokaal (gezondheids)beleid, adviseert over het verbinden van gezondheid aan andere beleidsterreinen en biedt ondersteuning bij het gesprek met samenwerkingspartners.

Doorontwikkeling gezondheidsbeleid

De gemeente gaat samen met GGD Haaglanden en partners in de stad de komende maanden verder in gesprek over de uitvoering van de beleidsaanbevelingen in het gezondheidsbeleid van Delft.