Netwerkbijeenkomst innovatie en kenniscirculatie


Publicatiedatum:
donderdag 01-10-2015
Donderdag 8 oktober 2015 is er in Parkcafe Groen een netwerkbijeenkomst voor ondernemers en andere mensen uit het bedrijfsleven over innovatie en kenniscirculatie.

Innovatie is noodzakelijk voor een regio om te blijven groeien. Om die reden verkent de gemeente samen met mensen uit het bedrijfsleven en kennisinstellingen het innovatielandschap van de toekomst. Wat zijn succesfactoren voor innovatie? En welke kansen biedt de trend van open calls en
challenges, waarbij bedrijven worden uitgedaagd om oplossingen te bedenken voor specifieke vraagstukken?

Tijdens de bijeenkomst laten de deelnemers zich inspireren door gevestigde bedrijven en vernieuwende start-ups uit Haarlemmermeer en gaan in gesprek over de `lessons learned'. Er komen vragen aan bod als: Hoe kunnen we (in samenwerking tussen kennisinstellingen, overheid en bedrijfsleven)
innovatie en kennisuitwisseling in Haarlemmermeer stimuleren? En welke kansen biedt de trend van open calls en challenges, waarbij bedrijven worden uitgedaagd om oplossingen te bedenken voor specifieke vraagstukken?

Donderdag 8 oktober, Parkcafe Groen, Scorpius 151, 2132 LK Hoofddorp.

Programma

* 16:00-16:15 inloop
* 16:15-16:40 presentatie door Kimberly de Haas van Fasttrack/Eviate over het werken met challenges en samenwerking met partners
* 16:40-16:55 presentatie door Anna Chojnacka van Enginn over het werken met challenges en de ontwikkelingen rondom The Valley
* 16:55-17:05 vragen en reacties uit de zaal
* 17:05-17:30 online poll en discussie over innovatie-drive, succes- en faalfactoren
* 17:35-18:30 afsluiting door wethouder Duurzame economische ontwikkeling John Nederstigt en netwerkborrel

De bijeenkomst is de tweede in een reeks bijeenkomsten over onderwerpen uit het economisch beleidsveld. Met de opbrengst van de bijeenkomsten geeft de gemeente het Economisch Perspectief 2030 vorm.

Beslissingen die nu worden genomen, hebben gevolgen voor de economie van de toekomst. Daarom werkt de gemeente aan het Economisch Perspectief 2030: een fundament waarmee de gemeente, samen met partners, de sterke economische positie van Haarlemmermeer kan behouden en versterken.

Wil je aanwezig zijn bij de netwerkbijeenkomst? Stuur een mail om je aan te melden naar Femke.kok@haarlemmermeer.nl.