Nationale Voorleeslunch 2015

donderdag 1 oktober 2015

Vandaag vindt voor de derde keer de Nationale Voorleeslunch plaats en wordt er door het hele land voorgelezen in onder meer bibliotheken en zorginstellingen.

Stichting Aangepast Lezen, die haar naam binnenkort wijzigt in Bibliotheekservice Passend Lezen, draagt dit initiatief een warm hart toe. Als geen ander weten wij hoe nieuws, informatie en verhalen mensen uit hun isolement kunnen halen. Voor de doelgroep van Stichting Aangepast Lezen - mensen die blind slechtziend of dyslectisch zijn en daardoor een leesbeperking hebben - betekenen passende leesvormen het verschil tussen meedoen in de maatschappij, of buitenspel staan.

Tijdens de Voorleeslunch wordt dit treffend geillustreerd: in de centrale ontmoetingsplaats het Warnshuus in Warnsveld leest mevrouw Muil voor. Mevrouw Muil is blind. Stichting Aangepast Lezen heeft het verhaal van Marjan Berk voor haar laten omzetten naar braille. Duidelijker kunnen we ons motto Lezen kan altijd! niet in praktijk brengen, noch onderstrepen dat VOORlezen ook altijd kan!