Noodmaatregelen voor verwarming Brede School Maurik


Het college van Burgemeester en Wethouders (B&W) heeft donderdagmiddag 1 oktober 2015 besloten noodmaatregelen te treffen bij de Brede School Maurik. De kosten hiervoor bedragen 30.000 euro. De klimaatinstallatie van de Brede School Maurik werkt al jaren niet zoals het moet. Pas vlak voor de
zomervakantie is duidelijk geworden dat de situatie ernstig is. Door een combinatie van gebreken was het nodig om deze zomer bepaalde delen van de klimaatinstallatie uit te zetten. Daardoor lukt het niet om de school goed te verwarmen.

Wat gaat er nu gebeuren?

B&W hebben vanmiddag besloten noodmaatregelen te treffen. Dat zijn technische aanpassingen die ervoor moeten zorgen dat er weer warme lucht in de school geblazen wordt. Samen met de vloerverwarming moet het zo in de school warm genoeg worden. Dan zijn de extra kachels die nu in de lokalen
staan hopelijk niet meer nodig.

Wanneer is de school weer op temperatuur?

Dat is lastig te zeggen. We hopen dat het vrijdag al warmer is. Er zit echter nog veel kou in het gebouw. De verwachting is dat het een paar dagen kan duren voor een gebouw van deze grootte weer op temperatuur is.

De gemeenteraad moet nog geld beschikbaar stellen om het probleem volledig op te lossen. Daar is een aanbesteding voor nodig. Dat is een langdurig proces. De problemen met de klimaatinstallatie worden daardoor waarschijnlijk niet eerder dan het voorjaar van 2016 definitief verholpen.